+40746982316
contact@smartaces.ro

7 piloni Wordpress

Gazduire site web !

7 piloni WordPress

WordPress se bazează pe acești 7 mari piloni. Dacă îi vei înțelege bine, vei putea realiza flexibilitatea sistemului și ce poți realiza cu el.


! Intr-un articol anterior, am explicat ce rol are wordpress si cum functioneaza un site !

1. Ce sunt si la ce folosesc posturile ?

Prin posturi se înțeleg articole dinamice, regulat publicate care stau în categorii.

Rolul posturilor este pentru a publica articole pe blog.

De obicei posturile apar pe prima pagina și ultimul post publicat este și primul afișat. Blogging-ul pe acest aspecte se axează – pe publicarea de posturi, iar afișarea lor se face (în general), în ordinea publicării.

2. Ce sunt si la ce folosesc paginile ?

Paginile au un rol static. Ele sunt utilizate pentru diverse secțiuni ale site-ului/blog-ului. De exemplu, dacă vrei să faci un site pentru o firmă de avocatură vei putea avea următoarea structură.

Prin rol static nu înțeleg obligatoriu un conținut static. De exemplu, pagina blogului poate fi o pagină ce să afișeze conținut dinamic – lista de posturi în ordinea publicării ei (precum în exemplul de mai sus). Acest lucru se realizează foarte ușor din WordPress.

3. Care este rolul comentariilor ?

Rolul comentariilor este de adăuga interacțiune pe blog. Astfel, alte persoane pot să vină să-ți comenteze. Acest conținut proaspăt este indexat de către Google și asfel ajută și site-ul principal.

Atenție touși la comentariile cu link-uri la numele de autor, sau cu link-uri în cadrul lor deoarece unele comentarii sunt SPAM și pot să afecteze site-ul.

De aceea este bine să folosești activezi moderarea comentariilor și să folosești un plugin de filtrare comentarii.

4. Ce este o tema ?

Prin temă, WordPress înțelege design-ul principal al site-ului. Cu WordPress poți să schimbi foarte ușor design-ul. Tot ce ai de făcut este să iei o temă gratuită sau plătită, s-o instalezi și s-o configurezi.

Automat vei avea un site cu o interfață nouă.

Totuși nu orice temă este bună. Din experiență îți recomand următoarele:

  • alege o temă fără multe elemente de design care pot fi folosite în articole / posturi / pagini
  • alege o temă customizabilă
  • alege o temă pe care dacă vei vrea s-o schimbi nu-ți va afecta siteul – acest lucru înseamnă că nu depinzi de elemenetele de design din ea – template-uri, butoane etc.

Deci o temă are un rol crucial în design-ul siteului. Dar pentru un design flexibil și scalabil, vei vedea ca desing-ul nu depinde doar de temă ci depinde și de: module, meniuri widget-uri, sidebar-uri.

5. Ce este un modul/plugin ?

Modulul (plugin-ul) este unul dintre cele mai puternice instrumente de la Wordpress. Practic printr-un modul instalezi un program care ruleaza pe WordPress și care poate face cam orice din site-ul tău. De la un CMS pentru blog, la un CMS pentru afaceri, la un portal de educație, la un portal de știri, la magazin de ecomerț și cam orice CMS online.

Plugin-urile sunt foarte utile căci o dată instalate aduc un plus de utilitate pe site.

Astfel poți adăuga câte plugin-uri vrei și vei obține noi și noi funcționalitați pe același site!

6. Ce este un meniu ?

Meniul de WordPress arată ca un meniu de program și este configurabil din cadrul WordPress. În meniul respectiv poți pune link-uri către alte pagini, posturi iar cu unele module/plugin-uri poți pune chiar formulare.

Meniul depinde și este strâns legat de tema pe care o alegi. Dar cum am spus, se pot face artificii astfel încât printr-un plugin și un widget să obții meniuri independent de tema ta.

Dar pentru început și siteuri bazice trebuie să reții acest aspect. Fiecare temă vine cu o zonă de meniuri. Aceste meniuri pot fi definite pe urmă din WordPress.

7. Utilizatorii in WordPress

WordPress permite management-ul complet al utilizatorilor – nu chiar din start, dar cu ajutorul modulelor poti definii drepturi per fiecare utilizator. Din start are mai multe profile de utilizatori precum:

  • Administrator
  • Editor
  • Autor
  • Contributor
  • Abonat

Atenție mare la post-uri și pagini – tot timpul pentru secțiuni de site specifice (contact, prezentări de servicii, de produse – dacă sunt câteva) folosește paginile.

Pentru articole, știri, blogging folosește posturile !


! Click aici daca ai instalat wordpress si vrei tutorialele noastre !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *