+40746982316
contact@smartaces.ro

Cum functioneaza un site si ce rol are wordpress ?

Gazduire site web !

Cum functioneaza un site si ce rol are wordpress ?

Am atasat mai jos o schemă despre cum funcționează un site si ce rol are WordPress.


! Click aici sa vezi care sunt cei 7 piloni de baza in wordpress !


 

În schema de mai sus se observă toate „componentele” care lucreaza impreuna, rezultatul muncii lor fiind site-ul pe care tu il vizionezi atunci cand introduci adresa url.

Explicatie sumara:

  • Serverul Apache – este cel care servește fișierele Browserului Web – Chrome/Firefox/ Internet Explorer.
  • Serverul MySQL – pentru a funcționa WordPress are nevoie de o bază de date, un user și o parolă care se conectează la baza de date.
  • Serverul FTP – este un program ce rulează pe serverul web care-ți permite să te conectezi la server cu un client FTP și să încarci și să descarci fișiere.

Toate acestea sunt găzduite pe serverul de hosting (găzduire web) și sunt programe ce trebuie configurate. Se cheamă servere pentru că servesc/deservesc clienții.

Deci tot ce trebuie să faci este să configurezi corect aceste programe. În schema de mai sus nu am discutat despre numele siteului și configurarea DNS (vom discuta mai detaliat despre ele in alt tutorial).

Ca să nu ai probleme în privința site-ului si configurarea dns, poți lua domeniul și hosting-ul de la același furnizor, pentru hosting recomand Smartaces.ro pentru ca suntem seriosi.

Deducem din schemă, că WordPress este un script php care se conectează la o bază de date și prin interfața lui ne permite să administrăm și să creăm un site. De asemenea, CPanel este un panou de control prin care se administrează contul de găzduire web unde ținem fișierele siteului, baza de date etc.


! Click aici daca ai instalat wordpress si vrei tutorialele noastre !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *