+40746982316
contact@smartaces.ro

Instalare Wordpress din CPanel

Gazduire site web !

Instalare WordPress din CPanel

Ce e WordPress?

Cred ca deja stii, altfel nu mai accesai acest articol. Pentru cei care nu stiu o sa facem un rezumat scurt:

WordPress este o platforma gratuita open source, de management al continutului pe care ruleaza 25% din siteurile de pe Internet. Este usor de instalat și de configurat. Pentru cineva care a facut un site cu WordPress de două ori măcar, nu va lua mai mult de 5 minute să aibă siteul sus pregătit de publicare articole.

Diferenta dintre wordpress.com si wordpress.org

WordPress.com este platforma gratuită de bloguri găzduite pe wordpress.com de tipul numeblog.wordpress.com, iar wordpress.org este efectiv software-ul care poate fi descărcat de către oricine și instalat pe propriul hosting (găzduire web).

De ce ai nevoie ?

Acum ca ai aflat care este diferenta intre cele doua site-uri wordpress, hai să vedem de ce ai nevoie pentru a avea propriul tău blog, sau site rulând pe WordPress.

Dacă vrei să instalezi repede WordPress din CPanel, ai nevoie de:

1. un domeniu web propriu

2. un pachet de hosting


Daca nu le ai deja, citeste articolul anterior in care am scris despre cum sa iti faci un blog.


Instalare rapida WordPress din CPanel

Odata ce detii un domeniu si un pachet de gazduire, te poti autentifica in CPanel-ul de la noi (datele de logare le-ai primit pe email), iar in partea de jos gasesti Softaculous Apps Installer.

  • Choose Domain – alege domeniul pe care vrei sa realizezi instalarea. Utilizezi aceasta optiune doar atunci cand ai mai multe domenii asociate contului de gazduire (domenii addon). Am scris aici de ce sa nu folosesti un subdomeniu.
  • In Directory – campul acesta trebuie sa fie lasat gol daca doresti ca instalarea sa fie efectuata direct pe domeniul principal si nu intr-un folder anume (numedomeniu.ro/wp).
  • Site Settings – trebuie introduse informatiile principale ale site-ului: titlu si subtitlu. Tot de aici poti activa si optiunea Multi Site.
  • Admin Account – adaugam informatiile de acces la zona de administrare. Recomandam sa nu utilizati userul „admin” din motive de securitate, iar parola sa fie una generata de catre un generator de parole.
  • Choose Language – alegem limba in care dorim sa instalam site-ul. Noi utilizam in mod frecvent engleza deoarece toate modulele si temele sunt compatibile cu aceasta limba.
  • Finalizare instalare – navigam in partea de jos a paginii unde avem optiunea de finalizare instalare si „Email installation details to” unde setam adresa de email pe care dorim sa primim toate informatiile despre instalare (utilizator, parola, nume baza de date, etc).

Felicitari!

Instalarea platformei WordPress a fost finalizata cu succes.


! Click aici daca vrei sa vezi cum poti instala manual platforma WordPress !


! Click aici daca ai instalat wordpress si vrei tutorialele noastre !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *